Frontend Development Explicat Simplu

Cu ce se ocupa un Frontend Developer ?

Un frontend developer traduce prin limbaje de programare specifice design-ul unei pagini web. El este responsabil, spre exemplu, de viteza de incarcare a unui site, de modul in care paginile interactioneaza intre ele sau setarea actiunilor din spatele butoanelor.

Care este diferenta intre Frontend si Backend development?

Spre deosebire de programatorii de frontend, programatorii de backend se ingrijesc de partea de culise, mai exact sistemele din spatele unui site si interactiunea acestora cu o baza de date. Munca unui programator de frontend este extrem vizuala si are un rol major in definirea unei experiente optime de navigare a utilizatorului.

Ce limbaje de programare sunt folosite in Frontend ?

Cele mai importante si populare limbaje frontend sunt HTML, CSS si Javascript. Desi exista si tehnologii mai noi, cele mai multe site-uri web se bazeaza pe aceste 3 limbaje, considerate esentiale in viata oricarui frontend developer.

Daca HMTL si CSS se folosesc pentru a stiliza o pagina, Javascript face ca acestea sa fie dinamice si usor de utilizat, cu alte cuvinte, JavaScript creste gradul de interactivitate si raspuns a paginilor web.

Sa construiesti o pagina web este relativ simplu, insa nu multi programatori reusesc sa o faca si atragatoare, incurajand interactiunea cu userii. In schimb, cu ajutorul Javascript, oricine poate invata simplu si rapid cum unei simple pagini se pot adauga animatii, harti interactive sau video-uri.

Vezi cursul online JavascriptAlte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×