Funcţia IF în Excel

Excel

În acest tutorial Microsoft Excel, veţi învăţa cum se foloseşte funcţia IF şi care sunt argumentele acesteia. Funcţia IF este disponibilă cu aceleaşi argumente în toate versiunile de Excel şi se bazează pe o condiţie logică (o formulă care are ca rezultat TRUE sau FALSE).
IF are trei argumente, dar ca argument al unei functii IF se poate folosi o alta funcţie IF şi se poate merge în felul acesta până la a folosi functia IF ca argument al unei funcţii IF principale de 7 ori. Tocmai pentru ca exista aceasta limita de 7 functii in multe cazuri functia VLOOKUP este o alternativa mult mai buna.

Argumentle functiei IF sunt:
1. Conditia logica sau ce vreau sa verifice Excel-ul
2. Al doilea argument poate fi orice tip de valoare(numerica, de text, de data calendaristica, o adresa de celula sau chiar o alta functie) prin care utilizatorul precizeaza ce sa returneze IF-ul cand conditia introdusa ca prim argument este TRUE.
3. Al treilea argument poate fi de asemenea orice tip de valoare (numerica, de text, de data calendaristica, o adresa de celula sau chiar o alta functie) prin care utilizatorul precizeaza ce sa returneze IF-ul cand conditia introdusa ca prim argument este FALSE
Pentru a vedea un exemplu in care functia poate fi folosita si pentru a vedea cum se introduc argumentele acesteia urmariti videotutorialul de mai jos.

Veţi învăţa despre:

  • funcţia IFDetalii tutorial:

  • durata: 7 minute
  • grad de dificultate: mediu

Tags: , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×