Funcţia IFERROR în Excel

Excel

În acest tutorial Excel va fi prezentată funcţia IFERROR. Aplicabilitatea ei practică apare în situaţiile în care doriţi să îmbunătăţiţi aspectul unui raport, dar şi pentru a oferi mai multă claritate în informaţie pentru cei care vor fi receptorii acesteia.
Din păcate functia nu apare şi în versiunea Excel din pachetul Office 2003. Ceea ce nu înseamnă că nu există o alternativă a ei în această versiune. Dar asta vom vedea într-un tutorial Excel viitor.
Deşi este o funcţie nouă, nu este printre cele care pun mari probleme utilizatorilor, având numai două argumente, care de altfel sunt uşor de intuit din eticheta care apare sub numele funcţiei. Acestea sunt: valoarea, adresa celulei care conţine valoarea sau chiar funcţia al cărei rezultat reprezintă valoarea care dorim să fie testată pentru eroare şi ce vrem că funcţia să returneze atunci când primul argument este eroare.
În exemplul prezentat în turorialul Excel care însoteşte articolul primul argument este chiar funcţia VLOOKUP
În cazul în care primul argument nu este eroare, funcţia îl va returna chiar pe acesta.
După citirea acestui articol nu uitaţi să urmăriţi videotutorialul care apare mai jos şi să vizitaţi pagina cursului de Excel.

Veţi învăţa despre:

  • IFERROR
  • VLOOKUP


Detalii tutorial:

  • durata: 4 minute
  • grad de dificultate: mediu-avansat


Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×