Fuzionarea Email-urilor in Word 2007

Doriti sa trimiteti un mesaj mai multor contacte, dar nu mai vreti sa utilizati vechiul truc BCC? Doriti sa personalizati mesajul pentru fiecare destinatar in parte?
Acest lucru este posibil folosind email merge din Word 2007.
Email merge functioneaza exact la fel ca si fuzionarea standard a mail-urilor…cu o mare exceptie. In locul printarii scrisorilor, plicurilor sau etichetelor individuale…Word 2007 va genera email-uri individuale, le va trimite in casuta de iesiri (outbox) din Outlook 2007, apoi va trimite fiecare email personalizat la fiecare adresa cand veti accesa Outlook-ul.
Lansarea unei fuziuni de mail-uri in Word 2007 este simpla.
1. Deschideti Word 2007
2. Tipariti mail-ul dvs in Word 2007
3. Click pe tabul “Mailings”
4. In gruparea “Start Mail Merge”, click pe butonul “Start Mail Merge”. Va aparea o lista de optiuni, puteti alege Letters, E-Mail Messages, Envelopes, Labels or Directory. In cazul in care se doreste expedierea unui mail se face click pe “E-Mail Messages”

Email


1. Pasul urmator reprezinta selectarea destinatarilor. Aceste adrese pot proveni din mai multe surse: o foaie de calcul Excel 2007, contacte Outlook sau pot fi introduse aici. Pentru a face acest lucru click pe casuta “Select Recipients” din grupul “Start Mail Merge”. Fie se gasesc: sursa datelor, contactele outlook sau se creeaza o lista noua.
2. Daca se doreste editarea numelor din lista se face click pe “Edit Recipient List” din grupul “Start Mail Merge”.
3. Pasul urmator il reprezinta adaugarea campurilor potrivite pentru personalizarea mesajului, numele destinatarilor sau adaugarea oricarei alte informatii. In grupul “Write & Insert Fields”, tot in tabul “Mailings”, puteti gasi campurile potrivite. Este mai mult decat probabil ca se va dori adaugarea unei linii de intampinare (de ex: Draga George..); pentru acest lucru faceti click pe butonul „Greeting Line” din grupul “Write & Insert Fields” . Apare urmatoarea fereastra de dialog:

Insert


1. O data ce ati obtinut formatul dorit al liniei de salut (intampinare) se apasa „OK”. Word 2007 va lansa campul in document.
2. Rezultatele se pot previzualiza pentru certitudinea ca toate numele sunt corecte. Click pe butonul “Preview Results” din grupul “Preview Results”, apoi utilizati sagetile inainte si inapoi pentru a naviga prin lista de destinatari.
3. Daca sunteti multumiti de rezultatele previzualizate, puteti incheia apasand butonul “Finish & Merge” din “Mailings tab” din grupul “Finish”. Apoi faceti click pe “Send E-mail Messages…”

Finish


1. Word 2007 genereaza automat toate mail-urile si le trimite in casuta outbox din Outlook 2007 .
2. Open up Outlook or your email client, and watch all your emails be sent! Deschideti Outlook si toate email-urie vor fi trimise.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×