Generarea Automata a unui Cuprins | Trucuri in Word

Invata cum poti genera automat un cuprins sau Table of Contents, in doar cativa pasi simpli, fara munca manuala. Acest truc iti va salva cu siguranta foarte mult timp.

Imbuntateste-ti cunostiintele de Word, cu ajutorul unui curs online, astfel incat sa te misti din ce in ce mai rapid si eficient in redactarea proiectului tau.

Pasul 1: Formateaza titlurile care vrei sa apara in curpins

Cum formatezi un titlu in Word? Selecteaza titlul, mergi in tab-ul Home, iar din coltul din dreapta sus, in sectiunea Style, selecteaza Heading 1.

Cum formatezi un subtitlu in Word? Selecteaza subtitlul, urmeaza toti pasii descrisi mai sus, insa in loc sa alegi HeadingĀ 1, de data aceasta vei apara Heading 2.

Pasul 2: Numeroteaza paginile proiectului tau

Pentru a numerota paginile unui document Word, mergi in tab-ul Insert, din partea dreapta sus denumita Header & Footer, selecteaza Page Number. Din lista derulanta alege stiul numerotarii in pagina (sus, jos, stanga, dreapta) iar numerele vor fi adaugate automat.

 

Pasul 3: Generarea automata a cuprinsului

Mergi in pagina unde vrei sa apara cuprinsul tau, de regula, cuprinsului ii este destinata prima pagina imediat urmatoare copertii. In tab-ul References, mergi pe primul buton numit Table of Contents. Din lista derulanta alege stilul potrivit lucrarii tale, iar indata ce l-ai selectat curprinsul se va genera automat.

Pentru mai multe trucuri utile, verifica cursul online de Microsoft Word.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×