Greseli intalnite in Web Design

Web Design

Cand ne apucam sa realizam o pagina web trebuie sa avem grija sa nu facem greseli. In acest articol vom incerca sa aducem cele mai intalnite greseli in Web Design. Designul unui site transmite de cele mai multe ori un mesaj si de aceea trebuie sa avem grija de aceasta parte daca vrem sa iasa ceva de calitate.Mai jos aveti o lista cu cele mai intalnite si frecvente greseli in web design:

1. Alegerea culorilor

Color


Una din cele mai intalnite greseli este atunci cand alegem culori stridente pentru site-ul nostru. Sunt situatii cand putem sa ajungem sa avem un site prea colorat. In acest caz va puteti folosi de tool-uri speciale pentru alegerea culorilor potrivite si astfel sa eviti aceasta situatie nedorita.

2. Alegerea fontului

Mai jos ai 2 imagini. In prima poti observa ca nu este vorba de o alegere buna, iar in cea de-a doua vei vedea ca este o varianta buna. Nu trebuie sa folosesti mai mult de doua tipuri de font-uri pe o pagina web. De asemenea, ai grija ca dimensiunea fontului sa o stabilesti cu ajutorul CSS-ului.

Font


3. Sans-serif vs. serif

Daca esti incepator in acest domeniu, este bine sa tii cont de acest aspect. Mai precis, ai grija si nu amesteca sans-serif cu serif. Cele 2 sunt fonturi folosite atunci cand stilizezi cu CSS.
Mai jos aveti o imagine care va ajuta sa intelegeti care este diferenta dintre cele 2 fonturi:

Font


4. Alinierea

Prin aliniere intelegem ca trebuie sa pozitionam un obiect in raport de altele la stanga, dreapta, jos, sus sau centru. Acest lucru ofera un cadru structural pentru orice site si te ajuta sa obtii un lucru estetic.

Align


5. Rezolutia

Cea mai des intalnita rezolutie este cea de 1024 x 768 px. Trebuie sa fim atenti la acesta dimensiune. In cazul in care ramane in stanga si in dreapta spatiu liber il poti masca cu un background.

Rezolutie

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×