Internetul urmeaza sa fie cenzurat

ACTA

Legile date de SOPA (Actul de Stopare a Pirateriei Online) si de PIPA (Actul de Protectie IP) vizau cenzurarea internetului. Dar inca un nou proiect legislativ isi doreste sa faca acelasi lucru. Autoritățile americane au autorizat deja un proiect de lege care presupune limitarea și cenzura pe internet, numit CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act).

Pe site-ul Comisiei Europene este declarat ca: “SOPA este un proiect al Statelor Unite ale Americii care ar schimba legislaţia Statelor Unite. ACTA nu cere nici o schimbare a legislaţiei UE. Tot ce puteţi face astăzi în mod legal, va fi în continuare legal după ratificarea ACTA.”


Printre cei care se opun legii sunt Google (Youtube), Yahoo, Facebook, eBay, Twitter, Wikipedia.
Tratatul ACTA, pe care România l-a semnat pe 26 ianuarie în Japonia, încalcă dreptul la liberă exprimare. Dacă un site devine mult prea incomod pentru un guvern sau o companie, acestea pot cere oricănd inchiderea acestuia, sub diverse motive sau pretexte.

22 de țări membre ale Uniunii Europene, incluzând Romănia, au semnat acest tratat. Perspectivele deschise de ACTA sunt sumbre, iar drepturile omului par a nu avea nici o importanță pentru autoritățile române, semnatare ale acestui tratat.

Ce este ingrijorator este faptul ca posesorii de blog-uri sau site-uri, vor putea rămâne fără acestea doar în urma unei simple cereri din partea unei companii care se va plânge că materialele postate acolo contravin drepturilor de autor.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×