Interviu: Despre programare cu Adrian Filipescu – Software team leader

Adrian Filipescu

Cu o vadita dorinta de a-i invata pe cei din jurul sau si fiind unul dintre trainerii LEC pentru cursul de PHP, Adrian Filipescu are o experienta de peste 10 ani in programare. In prezent este team leader la o multinationala iar de-a lungul timpului a participat la multe interviuri si a asistat la formarea profesionala a multor programatori, asa ca ne-am gandit ca un interviu cu el ar fi mai mult decat binevenit.

1. Salutare Adi ! Care sunt cele mai dese greseli pe care le observi la cei care vin la interviuri, din punct de vedere al cunostintele tehnice ? Ce i-ai recomanda unui student aflat in „cautarea” primului job ca programator ?
Salutare!
E foarte important pentru cei ce sunt chemati la interviuri sa vina pregatiti : sa stie la ce post au aplicat, care ar principalale activitati, profilul companiei si mai ales sa fie gata sa isi “vanda” experienta si cunostintele.

2. De-a lungul carierei tale care sunt limbajele care ti-au placut cel mai mult ? Care din aceste limbaje l-ai recomanda unui incepator ?
Aici e o discutie lunga 🙂 si pana la urma e o chestie de “gust” si de ce isi doreste fiecare sa faca in domeniul IT.
Din punctul meu de vedere, eu as incepe cu limbaje de programare mai accesibile: PHP, JAVA,…
dar cu siguranta cineva de la Facultatea de Automatica ar prefera limbaje low level, gen C.

3. Stiu ca ai o pasiune anume pentru partea de procese AGILE ( SCRUM, Kanban, Lean,..). Cum i-ai descrie aceste notiuni unui programator care se afla in prima saptamana de lucru ?
Un proverb chinezesc spunea ca: “E mai bine sa faca 100 de oameni un pas, decat un singur om 100 de pasi”. In general activitatea unui programator se face in cadrul unei echipe, proiect…. etc.
Daca as fi direct implicat in coordonarea respectivului proiect, as organiza procesul de lucru in asa fel incat sa putem lucra ca o echipa si, daca acel proces va avea elemente de Agile, cu atat mai bine.

Cum as descrie conceptul de Agile in cateva cuvinte: comunicare, respectul fata de client ,orientarea spre solutii…

4. Cum vezi tu scoala de programare perfecta, cea prin care ti-ar fi placut sa treci cand erai la inceput de drum ?
Scoala de programare perfecta …hmmm…. o vad mai mult ca impletire intre notiunile teoretice/practice din cadrul scolii si aplicarea lor in proiecte reale din industrie.

5. Ce le poti spune despre “meseria de programator” celor care vor sa devina programatori ?
E o meserie frumoasa si nici pe departe usoara. Cine se apuca de programare trebuie sa stie ca vor fi atat urcusuri cat si coborasuri si ca cel mai important lucru e atunci cand tragi linie, sa fii multumit de alegera facuta.

6. Cand poate spune un programator ca a trecut de nivelul de „junior” ?
Cand a “rulat” cateva proiecte cu success in cadrul unor echipe extinse.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×