Limbajul de programare al Apple a devenit open source

Apple a decis să ia o decizie extrem de importantă atât pentru companie, cât şi pentru întreaga industrie a programării: limbajul său de programare, Swift, a devenit open source.

Apple a lansat limbajul Swift în 2014, ca o metodă mult mai simplă de a dezvolta aplicaţii şi programe pentru dispozitivele care folosesc sistemul iOS.

Decizia de a oferi limbajul de programare ca proiect open source se poate traduce prin faptul că Apple încearcă să deschidă calea Swift şi către alte sisteme de operare şi alte dispozitive decât cele produse de companie.

Avantajul acestui limbaj de programare este dat de faptul că este extrem de simplu de învăţat, având o sitaxă mult mai facilă decât alte limbaje de programare.

În plus, Swift, limbajul de programare al Apple, cunoaşte o creştere spectaculoasă a popularităţii, reuşind să câştige încrederea programatorilor, conform unui studiu recent.

Astfel, limbajul de programare a reuşit, în doar un an de la lansare, să intre în Topul 20 al celor mai utilizate limbaje, realizat de firma de cercetare RedMonk.

În condiţiile anunţul făcut de Apple privind limbajul Swift, specialiştii în domeniu afirmă că popularitatea acestui limbaj de programare va cunoaşte o creştere spectaculoasă.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×