Limbajul de programare care va rămâne veşnic tânăr: Java şi Internet of Thing

Chiar dacă limbajul de programare Java a împlinit în acest an 20 de ani de la lansare, aceste nu poate fi, în niciun caz, considerat îmbătrânit.

Astfel, Java va rămâne „veşnic tânăr”, în condiţiile în care stă la baza celor mai tehnologii – inclusiv la baza Internet of Things.

Astfel, Java este limbajul de programare care poate ajuta companiile de orice mărime şi din orice colţ al lumii să se adapteaze schimbării mediului economic şi social, iar cea mai mare schimbare pentru afaceri va fi adusa de Internet of Thing.

Programatorii care pot, la ora actuală, să facă aplicaţii pentru telefoane, tablete, televizoare folosind limbajul Java, tot aşa ei vor putea să îşi folosească abilităţile şi să utilizeze Java pentru a scrie aplicaţiile Internet of Things.

În acest sens, platforma Java ME este ideală pentru a dezvolta aceste aplicaţii.

Internet of Things este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, case, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul internetului.

Deşi pentru multe persoane pare un concept destul de straniu şi de îndepărtat, Internet of Things a fost deja lansat, existând mulţi programatori, la nivel mondial, care se concentrează doar pe acest segment.

Nu este prematur, în condiţiile în care că peste 4-5 ani, peste 26 de miliarde de dispozitive vor fi conectate între ele.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×