Limbajul de programare Java a împlinit 20 de ani

Întreaga comunitate tehnologică sărbătorește 20 de ani de la lansarea limbajului de programare Java.

Java este unul dintre cele mai succes limbaje de programare, la nivel mondial fiind utilizat de aproximativ 9 milioane de specialiști software și rulând pe 7 miliarde de dispozitive.

Limbajul de programre Java a fost lansat în anul 1995 de către compania Sun Microsystems, iar acum face parte din gigantul IT Oracle, care a cumpărat Sun în anul 2010.

Georges Saab, vice președinte în cadrul Java Platform la Oracle, a explicat că limbajul de programare s-a dovedit în cei 20 de ani existenţă că este unul dintre cele mai importante surse pentru programatori.

„€œJava a crescut și a evoluat, devenind astfel una din cele mai importante tehnologii în industria noastră, la ora actuală”, a afirmat acesta.

Acesta a mai precizat că programatorii care au ales Java au fost răsplătiți pentru alegerea lor, de-a lungul timpului, de foarte multe ori, prin performanța pe care acest limbaj de programare o oferă, prin compatibilitate și prin funcționalitatea de care a dat dovadă.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×