Metode de a incepe o prezentare PowerPoint “in forta”

PowerPoint 2007

Intr-o prezentare PowerPoint este foarte importanta captarea atentiei publicului de la inceput. Trebuie gandita o metoda de start astfel incat audienta sa fie captata rapid. Publicul asteapta un subiect captivant si intotdeauna o prezentare se incepe cu ceva puternic, de efect. Altfel, atentia poate fi pierduta rapid si complet.


In redactarea unei prezentari, introducerea este cea mai importanta. Mai jos sunt detaliate cateva moduri de a incepe o prezentare in forta, fara a fi obositoare:

1. Poveste personala– aceasta poate fi de impact si memorabila. Se poate incepe cu o poveste grozava, de care sa se lege intreaga prezentare.

2. Gluma – atentie cu acest pas! Trebuie sa fie pe subiect, potrivita si sa produca intr-adevar rasete.

3. Video – o prezentare prefatata cu un clip video poate fi foarte puternica si poate crea familiaritate cu publicul, atunci cand este facuta eficient.

4. Multumiri publicului – Prin multumirea publicului se pot obtine aceleasi efecte ca atunci cand se ofera complimente si flori partenerei. Aprecierea este un sentiment placut pentru toata lumea.

PowerPoint


5. Intrebari/Conversatie – Intrebarile pot fi eficiente, dar pot, deasemenea, sa fie suparatoare, in cazul in care se repeta, mai ales la conferinte, in cadrul carora membrii publicului asista la mai multe prezentari pe parcursul unei zile. Se poate gandi prezentarea ca fiind o conversatie, incepe cu o intrebare, dar pe parcurs se antreneaza publicul in discutii care se vor lega de prezentare.

6. Atentia publicului – Prezentarea se poate incepe cu o intrebare sau afirmatie socanta, care sa starneasca interesul publicului. Aceasta poate suna in felul urmator: “Potrivit statisticilor, 8 persoane din aceasta incapere isi vor pierde sluba anul viitor”. Cu siguranta, prezentarea va fi urmarita indeaproape.

7. Atentia publicului – Starnirea interesului publicului prin promisiunea ca vor avea o viziune diferita asupra lucrurilor la sfarsitul prezentarii sau tinerea lui in suspans pana la momentul final prin diverse metode este de asemenea eficienta, insa trebuie sa se finalizeze cu ridicarea la asteptarile audientei.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×