Modificarea folderului Save As implicit in Office

Office 2007

Cand se salveaza un fisier intr-o aplicatie Office, programul deschide o fereastra de dialog Save As cu My Documents ( in Office 2003) sau Documents (in Office 2007) ca folder implicit pentru stocare. Daca se salveaza o imagine, Windows vrea s-o stocheze in My Pictures, un fisier audio in My Music, iar un fisier video in My Videos ( Vista foloseste aceeasi nomenclatura a folderelor, mai putin „My”)
Se poate ramane la aceste setari daca se doreste, insa este usor sa se modifce locatiile Save As implicite in Office sau alte aplicatii Windows.

Save As


Microsoft Word: In Word 2003 si versiuni anteriore 97, se face click pe Tools->Options->File Locations, se evidentiaza Documents (poate fi ales implicit), si se da click pe Modify. Se navigheaza catre folderul dorit, se da Ok de doua ori. In Word 2007, se face click pe butonul Office, se alege Word Options si in josul ferestrei, se da click pe Save in panoul din stanga, se selecteaza Browse in dreapta locatiei fisierului implicit, se cauta fisierul dorit si se da OK de doua ori.

Save As

Resetarea implicita de salvarea a locatiilor pentru fisierele din Microsoft Word 2007


Microsoft Excel: Pentru toate versiunile de Excel, se incepe prin deschiderea Windows Explorer si navigarea catre folderul unde se doreste stocarea foilor de calcul. Se copiaza calea acestuia in bara de adrese, se deschide Excel-ul. In Excel 2003 se face click pe Tools->Options->General. In Excel 2007, se face click pe butonul Office, se alege Excel Options in josul ferestrei, se selecteaza Save in panoul stang. In ambele versiuni, se lipeste calea folderului in casuta de text din dreapta locatiei fisierului implicit apoi click pe OK.

Microsoft PowerPoint: Precum in cazul Excel-ului, se incepe prin deschiderea Windows Explorer, selectand folderul in care se doreste salvarea prezentarilor si copiind calea acestuia in bara de adrese. Apoi se deschide PowerPoint (2003 si variante anterioare), click pe Tools->Options->Save, se lipeste calea in campul de text de dedesubtul locatiei fisierului implicit, apoi click pe OK. In PowerPoint 2007, se face click pe butonul Office, se alege PowerPoint Options in josul ferestrei, se selecteaza Save in panoul stang, se lipeste calea fisierului in campul de text din dreapta locatiei fisierului implicit si se da OK.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×