Noutati CSS3

CSS 3

Se tot vorbeste de trecerea la HTML 5 si CSS3. De noile taguri in HTML5 am vorbit in articolele anterioare. Dar astazi va voi prezenta pe scurt trecerea de CSS2 la CSS3, mai precis care sunt noutatile cu care vine CSS3.

Noile atribute pentru CSS3 te ajuta sa stlizezi imaginile, background, sa folosesti mai multe nuante de culori si sa formatezi textul intr-un mod mult mai modern.

Mai jos ai o lista cu noile atribute pentru CSS3:

  • Borders
  • Backgrounds
  • Color
  • TextEffects


1. Bordes

Cu noua functie rounded borders poti rotunzi colturile oricarei imagini. Iar pentru un efect spectaculos poti folosi border color si sau box shadow.

2. Backgrounds

Este mai usor de acum de stilizat cu ajutorul sintaxei background-image-size orice imagine pe care dorim sa o redimensionam.

3. Color

In ceea ce priveste culoarea in CSS3 putem vorbi de o mare varietate de nuante, folosindu-ne de noile scheme de culori HSL (include saturatie si luminozitate), HSLA (pe langa HSL include si opacitatea) si RGBA.

4. TextEffects

Pentru continutul site-ului CSS3 vine cu noua functie Text-Shadow si Text-Overflow care te va ajuta sa formatezi textul dupa bunul plac.


Trebuie sa fim in pas cu noua tehnologie si sa facem update de cate ori este nevoie. HTML5 & CSS3 este un subiect de actualitate si din ce in ce mai discutat de oamenii din industria IT.

Tags: , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×