Ponturi pentru Html si CSS – Partea III

Html

Asa cum am anuntat in primul articolul Ponturi pentru Html si CSS, ti-am pregatit o noua serie de tips & trick pentru HTML si CSS. Astazi iti prezentam cea de-a treia serie de tips-uri care te va ajuta pentru partea de front-end.
Limbajul HTML (Hyper Text Markup Language) te ajuta sa construiesti o pagina web. HTML-ul utilizeaza etichete, acestea fiind numite elemente sau tag-uri.
Pentru aceste tag-uri este nevoie sa folosesti un editor de text, asa cum este Notepad-ul. Apoi este nevoie sa ai instalat un browser web (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari), cu ajutorul caruia sa poti testa codul respectiv.

Mai jos aveti o lista cu alte 5 ponturi pentru Html si CSS:

1. Wrap Navigation cu o lista neordonata

Orice site web are nevoie de o sectiune de navigare, de un anumit fel. Acest lucru trebuie facut cat mai bine posibil.

Mai jos aveti un exemplu bun pentru acest caz:

Wrap Navigation


2. Alege un editor de cod de calitate

Fie ca folosesti sistemul de operare Windows sau Mac, sunt multe editoare de cod bune care sunt pregatite sa lucreze pentru tine.

Mai jos ai o mica lista cu cateva astfel de editoare:

Notepad++


3. Tag-ul ALT pentru imagini

In cazul imaginilor este foarte indicat sa folosesti tagul < alt > si sa dai un nume imaginei respective.

ALT


4. Cut, cut, cut

Dupa ce ai terminat de codat, testeaza si verifica daca mai poti taia din cod. Se poate sa mai ramana un tag < div >, < p > sau < ul > in plus.

Cut


5. Fiecare tag HTML conteaza

Fie ca te afli la inceputul crearii paginei web sau fie ca esti aproape de finalizarea site-ului dorit, trebuie sa tii cont de tag-uri si sa dai importanta si celor mai mici, precum tag-ul < p > care se foloseste in cazul paragrafelor. De asemenea, structura unui document HTML este importanta.

tag Html


Saptamana viitoare te asteptam cu noi ponturi!

Tags: , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×