Ponturi pentru Html si CSS – Partea IV

Html

Asa cum am anuntat in primul articolul Ponturi pentru Html si CSS, ti-am pregatit o noua serie de tips & trick pentru HTML si CSS. Astazi iti prezentam cea de-a patra serie de tips-uri care te va ajuta pentru partea de front-end.
Limbajul HTML (Hyper Text Markup Language) te ajuta sa construiesti o pagina web. HTML-ul utilizeaza etichete, acestea fiind numite elemente sau tag-uri.
Pentru aceste tag-uri este nevoie sa folosesti un editor de text, asa cum este Notepad-ul. Apoi este nevoie sa ai instalat un browser web (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari), cu ajutorul caruia sa poti testa codul respectiv.

Mai jos aveti o lista cu alte 5 ponturi pentru Html si CSS:

1. Tag-urile HTML

Etichetele de tip HTML le vei intalni sub forma:

< html >
< head >
< title >Welcome to my Web Page< / title >
< / head >
< body >
< h1 >Welcome to my Web Page< / h1 >
< p >Today I’m learning HTML & CSS< / p >
< / body >
< / html >2. Atributele CSS

Atributele de tip CSS le vei intalni de forma:

a[title] {
color : yellow ;
}


Este esential sa cunsoti care este structura tag-ului HTML sau a atributului CSS pentru a putea coda fara griji si batai de cap.

3. Invata Photoshop-ul

Photoshop-ul


Photoshop-ul este un instrument foarte folositor atunci cand ne apucam de crearea unor pagini web. Avem nevoie de acest soft dupa ce incepem sa cunoastem tag-uri HTML si atributele CSS.

4. Foloseste o resetare CSS

Cea mai buna metoda de resetare a elementelor CSS se pare ca este cea al lui Eric Meyer. Reset CSS ne ajuta sa resetam stilurile CSS astfel incat sa evitam ca browsele web sa le puna alte valori.

CSS Reset


5. Nu folosi Framework-uri

Cand te afli la inceput de drum cu codarea pe partea de HTML si CSS, nu esti incurajat sa utilizezi si Framework-urile.
Mai ales in cazul CSS-ului treaba este mai delicata pentru ca nu poti invata in acelasi timp CSS si Framework-urile.

Framework


Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×