Ponturi pentru Html si CSS – Partea V

Html

Asa cum am anuntat in primul articolul Ponturi pentru Html si CSS, ti-am pregatit o noua serie de tips & trick pentru HTML si CSS. Astazi iti prezentam cea de-a cincea serie de tips-uri care te va ajuta pentru partea de front-end.
Limbajul HTML (Hyper Text Markup Language) te ajuta sa construiesti o pagina web. HTML-ul utilizeaza etichete, acestea fiind numite elemente sau tag-uri.
Pentru aceste tag-uri este nevoie sa folosesti un editor de text, asa cum este Notepad-ul. Apoi este nevoie sa ai instalat un browser web (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari), cu ajutorul caruia sa poti testa codul respectiv.

Mai jos aveti o lista cu alte 5 ponturi pentru Html si CSS:

1. Comprima pagina web

Cand pagina web este gata trebuie comprimata. Pentru acest lucru poti folosi diverse programe online precum:

CSS


2. Vezi sursa

Este o buna modalitate sa inveti codare vazand sursa unei pagini web. Deci este indicat sa vizitezi cele mai profi site-uri si sa vezi cum au fost gandite.

Sursa


3. Tool-uri pentru Html si CSS

Foloseste cu incredere tool-uri online pentru HTML, CSS si JavaScript. Poti incepe cu lista de Resurse utile pentru web design. Te va ajuta sa treci la urmatorul nivel si sa incepi sa te specializezi in acest domeniu.

CSS Tool


4. Evita greselile de cod HTML

Crearea un site nu este un lucru foarte usor, insa cu rabdare vei reusi. Dar trebuie sa avem in vedere si anumite reguli cand ne apucam de partea de front-end.
O greseala des intalnita si care enerveaza utilizatorul este: neschimbarea culorii unui link dupa ce acesta a fost accesat. Un lucru destul de simplu si care merita sa ii oferim mai multa atentie.

HTML


5. Structura site-ului

Este de asemenea important ca site-ul sa fie aiba o structura bine definita. Acest lucru este un beneficiu atat pentru utilizator cat si pentru motoarele de cautare (Google). Site-ul are nevoie de optimizare.

Site

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×