Ponturi pentru Html si CSS – Partea I

Html

Din aceasta saptamana iti vom pregati o serie de tips & trick pentru HTML si CSS.
Astazi iti prezentam prima serie de tips-uri care te va ajuta pentru partea de front-end.
Limbajul HTML (Hyper Text Markup Language) te ajuta sa construiesti o pagina web. HTML-ul utilizeaza etichete, acestea fiind numite elemente sau tag-uri. Pentru aceste tag-uri este nevoie sa folosesti un editor de text, asa cum este Notepad-ul. Apoi este nevoie sa ai instalat un browser web (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari), cu ajutorul caruia sa poti testa codul respectiv.

Mai jos aveti o lista cu 5 ponturi pentru Html si CSS:

1. Inchiderea tag-urilor

HTML

In imaginea de mai sus poti observa ca inchiderea tag-ului < li > a fost omisa. De asemenea, nu a fost pus la inceput si la sfarsit tagul < ul >, respectiv < / ul >, in cazul listelor nenumerotate.
Pentru listele numerotate avem tag-ul < ol >, respectiiv < / ol >.
Iar pentru liste de definitii avem tag-ul < dl >, respectiv < / dl >. Cu precizarea ca se va folosi elementul < dd >, in loc de < li >.

2. Validarea codului Html

Este necesar sa fie validat codul Html. Pentru aceasta ai ca tool validator w3, astfel poti verifica daca codul introdus de tine este corect si nu are erori de sintaxa. Si cel mai usor si mai accesibil de folosit este un validator online.

W3C


3. Declararea DocType corect

DOCTYPE


Trebuie sa tinem cont si de acest lucru. In imaginea de mai sus poti observa patru tipuri de doctypes diferite, care le poti folosi atunci cand vrei sa faci un site nou.

4. Nu folosi niciodata Inline Styles

Acest lucru pare destul de inofensiv, insa acesta poate genera erori in ceea ce priveste codarea. Poti adauga stiluri cand pagina este complet codata.

O varianta corecta este cea de mai jos:

Style


5. Codul CSS extern in tagul HEAD

CSS extern


Este preferat ca CSS-ul extern sa fie incadrat intre tag-uri < head >, respectiv < / head >. Astfel pagina web se va incarca mult mai repede!

Saptamana viitoare te vom astepta cu noi ponturi!

Tags: , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×