Provocare pentru pasionaţii Internet of Things. Recompensa este de 50.000 de dolari

Dacă te numeri printre cei care se tem de aspectele care ţin de securitate Internet of Things şi de modul în care hackeri ar putea prelua controlul dispozitivelor interconectate, atunci poţi să încerci să câştigi 50.000 de dolari încercând să descoperi modalităţi prin care se pot secuzţa dispozitivele IoT.

Ecosistemul Internet of Things se va extinde extrem de rapid în următorul deceniu. Deja avem peste 6,5 miliarde de dispozitive conectate la IoT, la nivel mondial şi în timp ce această tehnologie ne va îmbunătăţii viaţa, riscurile privind securitatea cresc şi ele exponenţial, în principal din cauza lipsei unor măsuri de securitate mai stricte şi a unor mecanisme complexe de criptare.

În plus, se estimează că numărul riscurilor se vor extinde, oferind hackerilor mai multe posibilităţi de a profita de Internet of Things.

Aşadar, în acest context, trebuie găsită urgent o soluţie pentru ca acest sistem să nu devină vulnerabil. Există deja câteva instrumente care securizează IoT: Shodan şi Censys, însă ese nevoie şi de altele.

Aşadar, agenţia non-profit din SUA care se ocupă cu cercetarea în domeniul IT – MITRE – a anunţat că oferă o recompensă de 50.000 de dolari acolor idei care pot îmbunătăţii securitatea Internet of Things, printr-o abordare non-tradiţională.

Înscrierile ideilor au început deja, iar câştigătorul va fi anunţat la finele lunii decembrie.

Aşadar, dacă crezi că ai potențialul de a găsi o soluție la această problemă, nu mai aştepta!

Tags: ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×