Recomandările unui profesor de la Stanford. Ce trebuie să faci pentru a avea mai mult succes

Un profesor din cadrul faimoasei Universităţi Stanford spune că dacă eliminăm aceste două cuvinte din vocabularul nostru vor aveam mai mult succes atât în viaţă, cât şi în carieră.

Felul în care vorbim ne afectează atât modul în care alte persoane ne percep şi are, în plus, potenţial ridiacat de a modela comportamentul.

Astfel, dacă folosim un cuvânt în locul altuia ar putea schimba total modul în care ne putem atinge obiectivele.

Bernard Roth, profesor de inginerie în cadrul Stanford, precizează, într-o nouă carte recent lansată, că există anumite trucuri ligvistice care ne pot ajuta să avem mai mult succes.

Aceste două trucuri sunt cele mai simple şi cele mai uşor de aplicat:

1. Renunţat la expresiile „însă”, „ci”, „dar”

Profesorul scrie că atunci când folosim aceste expresii se creează un conflict. Acestea pot fi înlocuinte cu „şi”.

2. Înlocuieşte „trebuie să” cu „vreau”

Aceste sfaturi se bazează de componente ale aşa-numite strategii de rezolvare a problemelor, denumită „gândurea de proiectare”.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×