Resurse utile pentru web design – Partea 1


Când spunem web design ne gândim imediat la www şi la site-uri web, la interfeţe web şi chiar la programare. Site-urile actuale sunt din ce în ce mai mult axate pe flash-uri și dinamism şi de aceea am nevoie de anumite tool-uri pentru a fi cat mai buni in acest domeniu.
În această prima parte dorim să vă facem cunoscute o parte din resurse utile pentru web design.

Mai jos aveti lista cu 10 tool-uri pentru PDF, CSS, JavaScript dar si resurse care pot fi folosite online:

Web FontFont User Guide (PDF) contine informatii utile pentru web developer si pentru cei care lucreaza in tipografii (print). Este un ghid folositor si practic de unde poti invata multe lucruri legate de fonturi. Mai multe detalii puteti gasi aici

Web FontFont User GuideWeb Font Specimen contine paragrafe de text de diverite dimensiuni, font-uri, ordonate sau nu. Astfel veti putea analiza, compara si modifica mai usor aspectul site-ului dorit de voi.
Mai multe detalii puteti gasi aici

SpecimenAloha Editor, The HTML5 Editor este un editor avansat, dinamic si rapid. Este usor de manevrat si permite editarea continutului dupa bunul plac.
Mai multe detalii puteti gasi aici

Aloha EditorCoffeeScript este un limbaj de programare care va ajuta sa compilati JavaScript intr-un cod mult mai simplificat. Odata ce incepeti sa va obisnuiti cu acest limbaj veti fi scutituti de multe dureri de cap si va va usura cu multa munca care trebuia sa o faceti inainte. Veti simti diferenta!
Mai multe detalii puteti gasi aici

Coffee ScriptCSS Usage este o extensie a Firebug-ului care va permite sa vedeti regulile CSS-ului ce trebuiesc respectate in dezvoltarea site-ul vostru. Puteti astfel scana codul CSS si vedea erorile care pot aparea in codare. Mai multe detalii puteti gasi aici

CSSjQuery 1.4.2 Visual Cheat Sheet este versiunea adaptata a jQuery Cheat Sheet. Noua editie include toate surse necesare pentru jQuery 1.4.2 API.
Mai multe detalii puteti gasi aici

jQueryQuora – Web Design este un tool online in continua dezvoltare. Va ajuta sa editati si sa organizati mai bine in pagina continutul dorit. Te indruma cum sa dezvolti paginile web si contine si template-uri pentru bloguri. Mai multe detalii puteti gasi aici

QuoraComparePSD permite compararea a doua imagini din Photoshop si puteti observa astfel diferente dintre cele doua in ceea ce priveste layerele. Acest tool poate fi folosit daca sunt ulitizator Windows si este free pentru downloand. Mai multe detalii puteti gasi aici

PSDScriptSrc.net
Aici veti gasi cele mai variate librarii JavaScript, fie ca folostiti jQuery, swfobject, Chrome Frame, MooTools, Ext JS, YUI, Prototype, Dojo sau Scriptaculous.
Mai multe detalii puteti gasi aici

PSDSencha Touch: HTML5 Mobile App Framework permite dezvoltarea aplicatiilor web cu ajutorul limbajelor HTML 5, CSS 3 si JavaScript.
Mai multe detalii puteti gasi aici

PSD


Tags: , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×