Riscurile angajării persoanei nepotrivită

Există mai multe motive pentru care un startup eșuează şi în funcție de stadiul companiei există un trilion de scenarii pentru care o afacere pur și simplu nu funcționează.

Şi în aceste scenarii, cel mai des întâlnit este reprezentat de angajarea de persoane nepotrivite pentru acel job.

Acest lucru are sens: gândiţi-vă că aţi angajat o persoană nepotrivită pentru departamentul de IT. După o perioadă (în medie cercetările arată că este vorba de 6 luni) v-aţi dat seama că aţi făcut alegerea greşită. Renunţaţi la acea persoană, însă găsirea unui nou angajat va dura ceva timp (în medie o lună), iar adaptarea celei persoană la noul loc de muncă vă va costa din nou timp (în medie 2 luni).

Acum gândiţi-vă că, per total, compania a funcţionat pentru 9 luni fără un departament de IT funcţional.

Mai departe, lucrurile se complică. Dacă departamentul de IT nu a fost singurul în care aţi angajat persoane nepotrivite şi neperformante?

Prin urmare, angajarea persoanei nepotrivite duce, de obicei, la scufundarea unui afaceri, mai ales dacă aceasta se află la început de drum!

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×