Scrisoarea de intenţie a murit. Cum poţi să ieşi în evidenţă doar printr-un CV

Oficial, se poate spune că scrisoare de intenţie a „murit”, în condiţiile în care din ce în ce mai multe persoane care se ocupă de recrutări spun că nu mai citesc scrisorile de intenţie, însă se aşteaptă să primească nişte CV-uri făcute într-un mod profesionist şi interesant.

Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unui loc de muncă, nu vă mai faceţi griji că trebuie să scrieţi o scrisoare de intenţie.

Aproape două treime dintre companiile care fac angajări spun că scrisoarea de intenţie nu mai este un factor decisiv atunci când aleg un candidat sau nu.

Conform specialiştilor în resurse umane, moartea scrisoarei de intenţie este determinată de trei factori: viteză, tehnologie şi volumul mare de aplicanţi pentru un job.

În plus, multe companii fac, la ora actuală, recrutările online, iar sistemul lor de primire a aplicaţiilor nu includ o secţiune pentru scrisoarea de intenţie. Alte companii spun că pur şi simplu ignoră scrisorile de intenţie şi caută informaţiile cele mai valoroase în CV-uri.

Chiar dacă nu trebuie să te mai chinui să scrii o scrisoare de intenţie, partea proastă este că aceasta este perfectă pentru a oferi angajatorilor o opinie mai personalizată asupra ta şi de a scoate în evidenţă informaţii care nu pot să sară în ochi dacă sunt doar enumerate în CV.

Însă, mai jos vei găsi câteva idei pe care să le adopţi în CV-ul tău şi care te pot face remarcat:

1. Adăuga un mic rezumat care să cuprindă realizările tale, la începutul CV-ului

2. Include în CV orice informaţie relevantă legată de experienţa ta la job-urile precedente

3. Subliniează realizările tale

4. Scrie la datele de contact şi modul în care poţi fi găsit pe LinkedIn şi alte reţele profesionaleAlte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×