Cum separi in Excel un text in coloane

Daca ai incercat sa exporti date dintr-un sistem intr-un fisier Excel, insa informatiile apar comasate intr-o singura celula, pe o singura coloana, atunci functia ‘Text to columns’ este pentru tine. Afla cum poti distribui cu succes mai multe cuvinte in coloane diferite.

1. Selecteaza zona de date pentru care doresti sa faci conversia

2. In tabul Data, in grupul Data Tools, click pe Text to columns.

3. In fereasta Text to columns aparuta, click pe Delimited, apoi pe Next.

4. In pasul 2, bifeaza caseta de selectare Space si debifeaza celelalte casete de sub Delimiters. Caseta Data preview afiseaza deja datele selectate in coloane separate.

5. Apasa Finnish, iar textul se va afisa in foaia de lucru in coloane diferite.

Daca doresti sa urmaresti procesul pas cu pas, in format video, verifica lectia noastra gratuita, in limba romana despre Text to columns.

In plus, pentru a-ti imbunatati cunostiintele de Excel iti punem la dispozitie un curs online dedicat, cu peste 100 lectii si 97 exercitii practice.

 Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×