Sfaturi pentru programatori. Cum îţi poţi îmbunătăţi experienţa profesională

Este normal ca programatorii începători să fie mai prost plătií decât seniorii. Însă pe lângă anii de experienţă, mai sunt câteva aspecte de care trebuie să se ţină cont.

Cercetările arată că, este nevoie de aproximativ zece ani, sau douăzeci de mii de ore de practică, pentru a deveni un dezvoltator „expert”.

Mai jos vei găsi o serie de sfaturi astfel încât să poţi să aplici şi pentru job-uri destinate programatorilor cu experienţă medie şi nu doar pentru cele entry level:

1. Mai învaţă un limbaj de programare

Nu cotează ce limbaj de programare mai înveţi, deoarece acest lucru te va face un dezvoltator mai bun. Ar fi totuşi indicat să înveţi un limbaj total opus cu ceea ce ştii deja. Cu alte cuvinte, dacă este un dezvoltator C# te va ajuta mai mult dacă înveţi, de exemplu, Ruby.

Când spunen să înveţi un alt limbaj de programare, nu ne referim să citeşti puţin despre sintaxa ei, ci să o înveţi ca la carte.

2. Ajută-i pe alţii

Dacă le explici altora ceea ce tu ştii deja este de departe unul dintre cele mai bune moduri de a pune la punct ceea ce ştii. Aşadar, deşi eşti la început, trebuie să devii capabil să împărtăşeşti cu alţii cunoştinţele tale. Cu cât ştii să le explici mai bine, cu atât le vei cunoaşte mai bine.

Poţi de exemplu, intra pe forumuri pentru programatori şi să încerci să răspunzi la întrebările puse acolo. De asemenea, poţi învăţa multe lucruri şi dacă vei citi răspunsurile altor membrii ai forumurilor.

3. Uită-le la codul scris de programatorii cu experienţă

Dacă vrei să înveţi repede modul de muncă al programatorilor cu experienţă, este indicat să citeşti codul lor. Gândeşte-te tu cum ai scrie acel cod şi fă o comparaţie. De asemenea, dacă codul este scris de un programator cu care eşti coleg de serviciu ai putea să îl întrebi de ce a scris aşa şi nu altfel.

Tags: , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×