Sfaturi pentru programatorii care îşi caută un job

Programatorii nu se pot plânge că nu îşi găsesc la ora actuală un loc de muncă. Există o mulţime de companii care fac angajări, însă acest lucru nu înseamnă că nu există persoane care sunt în căutarea unui job.

Modul în care companiile îşi caută viitorii angajaţi s-a schimbat în ultimii ani. Acestea vor persoane care sunt pasionate de ceea ce fac, care au idei bune si, bineinteles, solutii.

Mai jos vei găsi câteva sfaturi pentru cei care vor să se pregătească înainte de merge la un interviu:

Abilităţile tale vor fi testate

Dacă mergi la un interviu, fii pregătit să fii testat. Ţi se va cere să arăţi că deţii abilităţile de care compania are nevie. Poate fi vorba de scrierea unui cod, de creativitate sau pur şi simplu de

înţelegere a unor probleme simple.

Aşadar, trebuie să fii neapărat sincer în CV, pentru că vei pus să faci exact ce ai scris acolo.

Paticipă la evenimente

Vei fi surprins când vei vedea că cel care te testează este fix persoana cu care ai discutat la o conferinţă, un concurs sau un eveniment. De obicei, în „cercurile” programării se învârt mereu aceiaşi oameni.

Nu va fi vorba doar despre programare

Chiar dacă eşti un porgramator extraordinar, nu fii 100% convins că vei fi angajat. Specialiştii în recrutări vor pune accent şi pe alte abilităţi precum munca în echipă, capacitate de a învăţa lucruri noi, modul în care te adaptatezi, calităţi de comunicare etc.

Orice angajator vrea ca persoanele pe care le angajează să fie motivate, să facă lucrurile cu pasiune şi să se înţeleagă bine cu colegii şi clienţii.Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×