Tips-uri CSS pentru incepatori – Partea VI

CSS 3

CSS (Cascading Style Sheets) te ajuta sa formatezi tag-urile unui document HTML. Poti formata un text, background sau poti aranja anumite elemente intr-o pagina web.

Beneficiile sintaxei CSS sunt:

 • formatarea se realizeaza intr-un singur loc pentru tot doc-ul
 • editarea rapida a etichetelor
 • datorita introducerii intr-un singur loc a tagurilor se obtine o micsorare a codului paginii respective, implicit o incarcare mai rapida a acesteia.

 • Pe langa formatarea textului, stilizarea backgroundului, poti formata si fontul dupa bunul plac. In acest articol iti voi povesti cum poti face acest lucru.

  Fontul are urmatoarele proprietati:

  1. Font-Family

  font-family: value 1, value 2;

  In acest caz avem doua valori: family-name si respectiv generic family. Value 1 poate fi Verdana, Arial, Helvetica, Times New Roman, iar value 2 poate fi sans-serif, serif, monospace, cursive.

  2. Font Size

  font-size: value;

  Value poate fi: xx-large, x-large, larger, large, medium, small, smaller, x-small, xx-small, length, % (percent)

  3. Font Style

  font-style: value;

  In acest subiect value poate fi: normal, itailc sau oblique.

  4. Font Weight

  font-weight: value;

  Pentru latimea fontului, value poate fi: lighter, normal, 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, bold sau bolder.


  Toate aceste valori le puteti da dupa cum doriti sa arate textul. De la tipul fontului, la marime sau la stilul textului te poti juca pana cand vei obtii ceea ce te avanteaza cel mai bine pentru site-ul tau. Toate aceste elemente formeaza un intreg si trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu in parte pentru ca totul sa arate cat mai bine!

  Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×