Topul celor mai buni programatori ai tuturor timpurilor. Au revoluţionat lumea

Programarea nu a fost niciodată uşoară, dar au existat o serie de persoane care au făcut acest lucru cu pasiune, iar viziunea lor a fost una excepţională.

1. Dennis Ritchie

Dennis Ritchieeste creatorul limbajului de programare C, unul dintre cele mai succes limbaje. Acesta a creast, de asemenea, şi sistemul de operare UNIX, împreună cu Ken Thompson.

2. Tim Beners – Lee

Tim Beners – Lee este un dezvoltatori britanic şi unul dintre cei mai mari programatori ai lumii. Acesta a scris trei tehnologii care stau la baza internetului şi astăzi: HTML, URL şi HTTP.

De asemenea, acesta este cel care a scris primul web editor şi primul server web.

3. Linus Torvalds

Linus Torvalds este cel care a inventat Linux Kernel. Sistemul de operare a fost creat în anul 1991 și care a fost îmbunătățit ulterior cu ajutorul programatorilor din întreaga lume.

4. James Gosling

James Gosling a creat Java, care este una dintre cele mai populare limbaje de programare, în prezent, fiind utilizat pe scară largă utilizate la ora actuală.

5. Richard Stallman

Richard Stallman a fondat Free Software Foundation şi a dezvoltat colecţia de compilatoare GNU. El este un mare susţinător al „software-ului liber”.

6. Bjarne Stroustrup

Bjarne Stroustrup este cel care a creat şi implementat limbajul de programare C++.

7. Jack Dorsey

Jack Dorsey (născut pe 19 noiembrie 1976) este un programator american și antreprenor cunoscut ca un co-fondator si CEO al Twitter și ca fondator si CEO al Square, o companie de plăți mobile.

8. Ken Thompson

Ken Thompson ese unul dintre cei doi programatori care a creat sistemul de operare Unix. Acesta a inventat, de asemenea, şi limbajul de programare B, un precedesor al limbajului C.

9. Bill Gates

Toată lumea a auzit de Bill Gates. Fondatorul Microsoft este cel care a făcut ca utilizarea calculatorului să fie mai uşoară, mai rentabilă şi mai plăcută pentru consumatori.

10. Mark Zuckerberg

De asemenea, Mark Zuckerberg este un programator extrem de populare. Reţeaua de socializare creată de el, Facebook, a reusit să strângă în prezent miliarde de utilizatori.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×