Topul celor mai populare limbaje de programare în ultimii şapte ani

GitHub este site-ul numărul 1 pentru programatorii din întreaga lume. Uneori chiar a fost denumit “Facebook-ul programatorilor”. Nu este însă doar o reţea unde dezvoltatorii discută şi se împrietenesc, ci şi locul unde companiile de IT îşi caută noi angajaţi.

De curând, GitHub a realizat un top al celor mai căutate limbaje de programare din ultimii şapte ani.

Aşadar, care sunt cele mai populare limbaje de programare în perioada 2008-2015?

9. C

Limbajul de programare C a fost inventat în 1972 şi continuă să fie şi astăzi incredibil de popular. Popularitatea lui nu vine doar din faptul că poate fi utilizat pentru orice platform existentă, ci şi pentru că este extreme de stabil şi uşor de înţeles de orice programator.

8. C#

C# este un limbaj de programare care are în spate limbajul C. Mulţi programatori îl prefer pentru că este foarte performant şi uşor de scris.

7. C++

Creat în anul 1983, cu scopul de a înlocui limbajul C, C++ a reuşit să devină în toţi aceşti ani extrem de bine primit de programatori. Deşi nu a reuşit să înlocuiască limbajul de programare C, aceasta s-a dovedit extrem de util.

6. CSS

CSS („Cascading Style Sheets”), este destinat pentru a crea formatul site-urilor. O mare parte din milioanele de site-uri existente au la bază acest limbaj de programare, fiind utilizat împreună cu HTML şi cu JavaScript.

5. Python

Acest limbaj de programare a fost creat în anul 1989 şi este pur si simplu iubit de programatori datorită faptului că este uşor de citit. Mulţi dezvoltatori spun că este un limbaj de programare extrem de uşor de învăţaţ.

4. PHP

PHP este un limbaj extrem de comun, multe persoane estimând că o treime din site-urile web îl are la bază. Mari site-uri, inclusiv Facebook, Yahoo sau WordPress, îl folosesc.

3. Ruby

Având 24 de ani de când a fost creat, Ruby a ajuns să fie extrem de iubit. Codul este uşor de scris şi de citit, fiind considerat limbajul de programare care se învaţă cel mai uşor.

2. Java

Creat în 1991, Java avea scopul de a programa televizoarele inteligente. Acum a devenit unul dintre cele mai populare limbaje din lume. În plus, Java joacă un rol crucial în dezvoltarea aplicaţiilor pentru sistemul de operare Androit şi pentru o mulţime de programe de business.

Dacă în 2009, în clasamentul GiHub, Java era pe locul şapte, acum este extrem de bine primit de angajatori, situându-se pe locul al doilea în top.

1. JavaScript

JavaScript este un „superlimbaj de programare”, fiind cel mai căutat de către companii. Utilizat pentru crearea de aplicaţii web, în ciuda faptul că numele lui ne duce cu gândul la Java, cele două limbaje de programare nu prea au multe de împărţit.

Tags: , , , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×