Trei întrebări pe care orice programator și le pune

Cum devin un mai bun programator?

– Învață, învață, învață.

Pentru a deveni un programator mai bun trebuie să ai capacitatea și o dorință puternică de a învăța. Așadar, trebuie să citești o carte despre programare cel puțin la fiecare 2-3 săptămâni și să parcurgi și cărți conceptuale, precum „Pragmatic Programmer” sau „Code Complete„, mai ales după ce o perioadă destul de mare nu ai făcut decât să scrii coduri.

De asemenea, învățarea mai multor limbaje de programare, de la Perl, PHP, Java, ColdFusion sau ASP, te va ajuta să devii un programator mai bun.

– Ieși cu programatori care sunt mai buni decât tine.

Acest lucru te va ajuta foarte mult, însă trebuie să citești cu blogurile unor programatori cunoscuţi. De asemenea, interacțiunea cu aceștia nu se oprește aici: intră pe forumuri și citește codurile altor programatori.

Cum dobândesc cunoștințele de care am nevoie?

– Căută un profesor.

Cea mai bună modalitate de a deveni un programator mai bun este să scrii coduri sub supravegherea unui dezvoltator care nu te învață doar lucrurile de bază, ci este atent la tot ce creezi.

– Învaţă din mers.

Vrei să înveți să programezi? Ia-ți un job de programtor. Nu cotează dacă nu câștigi mai nimic, ci faptul că într-o lună vei învăța foarte multe lucruri.

– Citește cărți și reviste.

Această parte este foarte importantă și nu doar pentru a dobândi cunoștințele de bază, ci mai ales pentru a afla ceea ce este nou în domeniu.

– Urmează cursuri.

Urmând anumite cursuri de programare vei putea obține și o experiență teoretică și una practică.

Este necesar să știu matematică pentru a fi un bun programator?

Nu este absolut necesar să știi matematică pentru a deveni programator, însă dacă vrei să dezvolți jocuri, matematica și fizica te vor ajuta extrem de mult.

Tags:Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×