Trei motive pentru care Java este cel mai popular limbaj de programare

Java a fost cel mai popular limbaj de programare al anului 2015, iar specialiştii din domeniul IT spun că şi în acest an îşi va păstra poziţia fruntaşă.

Java este unul dintre cele mai succes limbaje de programare, la nivel mondial fiind utilizat de aproximativ 9 milioane de specialiști software și rulând pe 7 miliarde de dispozitive.

Limbajul de programre Java a fost lansat în anul 1995 de către compania Sun Microsystems, iar acum face parte din gigantul IT Oracle, care a cumpărat Sun în anul 2010.

De ce este Java cel mai popular limbaj de programare?

1. Este un fapt bine-cunoscut faptul că Java este una dintre cele mai populare limbaje de programare. Acesta este utilizat pe scară largă pentru dezvoltarea de aplicaţii pe care le folosim zi de zi, precum jocurile video sau aplicaţii pentru telefoanele mobile.

2. În plus, ofera de locuri de muncă pentru programatorii care cunosc acest limbaj de programare este extrem de mare, iar specialiştii din domeniul IT spun că numărul joburilor disponibile va continua să crească.

3. În acelaşi timp, cel mai popular limbaj de programare la nivel mondial – Android – are la bază tot limbajul de programare Java.

10 cărți gratuite despre limbajul de programare Java



Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×