Trucuri simple de formatare in Excel

Excel 2010

Este folositor sa se formateze foaia de lucru Microsoft Excel. De asemenea, acest lucru ne ajuta sa imbunatatim aspectul foii de lucru.

Mai jos aveti o lista cu cinci trucuri simple de formatare Excel:

1. Dublu click pentru a se potrivi coloane si randuri

Cand introduceti sau lipiti text si numere in Excel, celulele nu se extind pentru a se potrivi continutul lor. Modalitatea cea mai rapida de redimensionare automata a coloanelor si randurilor este sa selectati coloanele/randurile pe care doriti sa le redimensionati, apoi sa duceti cursorul intre oricare doua dintre etichetele coloanelor/randurilor selectate si sa faceti dublu click..

2. Impartirea unei coloane in doua

De exemplu, daca aveti o lista de nume complete dintr-o coloana, si doriti sa separati numele de prenume. Atat pentru pentru Excel 2007, selectati coloana si faceti click pe Text to Columns din meniul Data, apoi alegeti Delimited, apasati Next si in cazul in care doriti ca textul sa fie despartit la fiecare spatiu pe care il contine, verificati sa fie bifat checkbox-ul Space ca in imaginea de mai jos. Puteti lasa bifa la Treat consecutive delimiters as one. Mai faceti click inca o data pe Next si apoi Finish.

Excel


3. Formatarea Paste cu o singura apasare de tasta

Daca doriti ca mai multe celule care nu se afla intr-un bloc continuu sa fie intr-un format comun, cum ar fi un text bolduit si o culoare de fundal, pot aparea complicatii la selectarea fiecarei celule in parte la un moment dat, dar puteti sa deschideti caseta de dialog Format Cells pentru o celula si apoi sa faceti modificarile necesare. Mai departe selectati toate celelalte prin apasarea butonul CTRL si facand click pe fiecare dintre ele. Odata ce toate acestea sunt selectate, apasati tasta F4 pentru a aplica formatarea la toate acestea dintr-o lovitura.

4. Vezi care este sfarsitul de pagina (Page Break)

Acest lucru se intalneste atunci cand vrem sa printam o foaie de lucru. Putem observa cand este setat in mod automat inainte de a scoate foia la imprimanta. Se poat vedea in Excel aspectele legate de incadrarea in pagina a worksheet-ului. Aceasta functie este inclusa in Excel 2007, insa in cazul in care sfarsitul de pagina nu este afisat faceti click pe butonul Office, apoi selectati Excel Options din partea de jos a ferestrei, alegeti Advanced din panoul din stanga, apoi derulati optiunile de afisare din dreapta, verificati Show page breaks, si faceti click pe OK.

5. Inghetarea rubricilor pentru coloane

Scrolling-ul prin foaia de lucru devine ca o ghicitoare o data ce se pierd din vedere titlurile de coloana. Pentru a le putea vedea cand deplasati in jos randurile in Excel 2003 faceti click pe Window Freeze Panes. In Excel 2007, mergeti in meniul View, alegeti butonul Freeze Panes, si selectati Freeze Top Row.

Tags: , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×