Unde găsim cei mai buni programatori din lume?

Dacă cineva ne-ar întreba unde găsim cei mai buni programatori din lume, primul răspuns ar fi California. Însă, anumite studii arată că de fapt situaţia s-a schimbat, în ultima perioadă.

În plus, pe lângă faptul că cei mai buni programatori nu se mai găsesc în California, nici Statele Unite nu mai este ţara cu cei mai experimentanţi specialişti software.

Astfel, pentru a vedea unde se găsesc cei mai buni programatori, la nivel mondial, s-au analizat datele a aproape 15.000 de utilizatori ai Stack Overflow.

Din acest studiu s-a descoperit că Londra a devenit capitala programării. Rezultatul este suprinzător, mai ales că la prima vedere nu ar avea termen de comparaţie dacă ar fi analizată împreună cu San Francisco.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare şi faptul că San Francisco are doar o zecime din populaţia Londrei.

Dacă analizăm ţările care deţin cei mai buni specialişti software, topul este condus de Noua Zeelandă şi Suedia.

Clasamentul este completat de Marea Britanie, Israel şi Australia, în timp de Statele Unite nici măcar nu intră în top 10 ţări cu cei mai buni programatori.

O surpriză este reprezentată şi de faptul că Bulgaria deţine o reputaţia extrem de bună când vine vorba de calitatea proiectelor realizate de programatori, însă numărul specialiştilor software din această ţară estre destul de mic.

Tags: , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×