Vrei să înveți un limbaj de programare? Câteva motive pentru care să alegi PHP

Limbajul de programare PHP, numit oficial ”Hypertext Preprocessor”, a fost lansat în anul 1995, inițial fiind, de fapt, o interfață CGI pentru limbajul C.

Scopul inițial al acestui limbaj de programare era de a înlocui un set de scripturi Pearl pentru a întreține Personal Home Pages (PHP) și pentru a crea pagini web mai dinamice și mai interactive.

La ora actuală, PHP este limbajul de programare open-source și server-side cel mai des folosit. Acest limbaj se folosește în principal înglobat în codul HTML, dar începând de la versiunea 4.3.0 se poate utiliza și în mod „linie de comandă” (CLI).

Limbajul de programare PHP poate fi folosit pe aproape toate sistemele de operare, inclusiv Linux, Microsoft Windows, Mac OS X și RISC OS. De asemenea, el este suportat de majoritatea serverelor web.

Cele mai noi versiuni ale limbajului de programare PHP sunt extrem de bine dezvoltate și pot fi ultilizate în programare web împreună cu Java sau C#, iar codul PHP poate fi folosit pe orice platformă, ceea ce îl face extrem de flexibil.

Limbajul de programare are multe caracteristice speciale pentru utilizarea lui în crearea site-urilor web, iar popularitatea PHP continuă să crească rapid datorită avantajelor pe care acest limbaj le are (este rapid – procesul de încărcare a unei pagini este relativ mic, poate fi folosit pe o majoritatea sistemelor de operare, dă dinamicitate paginilor, este open source).

În plus, PHP este simplu de folosit, fiind un limbaj de programare structurat, precum C sau Perl, și poate fi utilizat și pentru a crea aplicații de sine stătătoare.

Una din cele mai importante caracteristici ale limbajului de programare PHP este conlucrarea cu majoritatea bazelor de date relaționale (MySQL, Oracle, MS Sql Server sau DB2).

Tags: , , , , , , , ,Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×