Filtru avansat in Excel – problema intampinata la copierea rezultatulul in alta foaie de calcul

Sa se interogheze tabela de mai jos printr-un filtru avansat astfel incat sa se afiseze doar angajatii care au un salariu mai mare decat salariul mediu, iar rezultatul obinut sa fie copiat in alta foaie de calcul.


Din tabelul initial (A1:D33) vreau sa pastrez doar inregistrarile pentru angajatii care au un salariu mai mare decat salariul mediu . Pentru asta am nevoie de un filtru avansat in care criteriul de filtrare sa fie criteriul definit in celula G8 (salariul sa fie mai mare decat rezultatul functiei AVERAGE aplicata pe intreaga coloana “Salariul lunar”).

SOLUTIA GRESITA:
Dupa stabilirea criteriului actionez Data – Filter – Advanced Filter , de pe bara de meniu din foaia de calcul in care se afla tabelul initial. Va aparea casuta de dialog pentru filtru avansat , in care voi stabili tabela pe care doresc sa o filtrez (List Range) , aria de celule in care se afla criteriul de filtrare (Crteria Rnage) si locul unde vreau sa copiez rezultaul filtrarii (Copy to). Atentie! Pentru a activa rubrica Copy to , dintre cele doua optiuni dn partea de sus a casutei de dialog trebuie sa alegem Copy to another location.

  • A1:D33 este adresa in care se afla tabela initala
  • G7:G8 este adresa compusa din celula in care am stabilit criteriul (salariul sa fie mai mare decat salariul mediu) si celula aflata imediat deasupra acesteia (G7 ramane necompletata deoarece criteriul este stabilit pe baza unei formule)
  • Sheet2!A1 este adresa in care vreau sa copiez rezultatul filtrarii .

Am spus la inceputul exercitiului ca vreau ca rezultatul filtrului avansat sa fie copiat in alta foaie de calcul (in cazul acesta Sheet2 , tabela initiala aflandu-se in Sheet1)

Pentru a inchea filtrarea se apasa butonul OK .
Insa in locul rezultatului asteptat vom primi din partea Excel-ului urmatoarea atentionare:


Asadar , ni se atrage atentia ca putem copia rezultatul filtrarii doar in foaia de calcul activa (adica acolo unde am actioant comanda Data – Filter – Advanced Filter)

SOLUTIA CORECTA:
Daca dorim copierea in alta foaie de calcul (in cazul acesta in Sheet2 , nu in Sheet 1 unde avem tabela) , va trebui sa actionam Data-Filter-Advanced Filter chiar in foaia in care dorim sa copiem, nu in cea in care avem tabela.
Pentru asta mergem in Sheet2 , iar casuta de dialog pentru filtru avansat va arata in felul urmator:Alte articole si tutoriale:
« »

Oferta limitata eBook gratuit: DUBLEZA-TI VENITUL PRIN CUNOSTINTELE DE IT

Inscrie-te la newsletter si vei primi un eBook gratuit. Vei fi si informat despre ofertele speciale, tutoriale gratis si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Download ebook
×

Abonare email

Accesul la tutorialele gratuite se face pe baza inscrierii la newsletter. Inscrie-te la newsletter-ul LEC Academy si ai acces la peste 40 de lectii gratuite. Daca doresti, vei fi informat despre ofertele speciale, promotiile si discount-urile pentru cursurile LEC Academy.

Vezi lectii gratis
×